miercuri, 21 octombrie 2009

Analiza companie - DAFORA SA


Pentru ca DAFORA SA Medias (simbol DAFR) este una din societatile cele mai tranzactionate la BVB in ultima perioada, mi-am permis sa o analizez pentru a vedea daca interesul este justificat sau nu.
Printre cele mai importante aspecte voi mentiona una din stirile legate de activitatea companiei, si anume aceea ca Dafora SA a fost desemnata printre castigatorii licitatiei ROMGAZ. Acest viitor contract ii va aduce un plus la cifra de afaceri de 75 mil. lei.
Un alt aspect pozitiv este acela ca valoarea contabila a actiunii este de 0.176 RON, in conditiile in care, pe piata reglementata, se tranzactioneaza la un curs de 0.1120, rezultand un raport P/BV (price/book value) de 0.64.
La capitolul puncte negre voi mentiona gradul de indatorare al societatii de 112.03%, valoare care este mult peste media altor societati listate la BVB.
Pentru cei interesati, atasez analiza completa aici.

3 comentarii:

vala spunea...

acu' pe bune... analiza fundamentala nu are legatura cu nimic ... nu avut inainte de criza, nu are acum si nu cred ca va avea vreodata ... cel putin la noi ...

nu insemna ca nu se mai poate tripla odata dafora ...

rhodos spunea...

Chiar si asa, eu cred ca trebuie putin schimbata mentalitatea si daca nu ofera nimeni niste cifre concrete o sa stam si mai rau decat acum .. e o parere :).
Pe de alta parte, odata pe saptamana o sa pun si o analiza scurta pentru shpeculanti ca sa fie mai usor :)))

Anonim spunea...

Dafora e ca și defunctă. Trăiască Dafora! Dafora e unul dintre nenumăratele exemple de pus în față propovăitorilor și habotnicilor așa denumitei Long Term Investment Strategy.

Faceți căutări pe acest blog